+32 (0)34 582 958

Veilig gevoel dankzij luchtzuiverende functie van Sinclair Airco's

Cooltechnics - 20/05/2020

Het coronavirus beheerst ons leven. We worden onverwacht gekatapulteerd naar een nieuwe realiteit. Zullen we in de toekomst meer tijd doorbrengen in ons eigen kot? Kopen we met z’n allen meer lokaal?

Hoewel nog niet al onze vragen beantwoord zijn, bereiden we ons alvast massaal voor om het leven thuis en op kantoor aangenamer te maken. Bij Sinclair Benelux in Kontich, actief in airconditioning, warmtepompen en koudwatermachines (chillers), blikken ze vooruit op een hete zomer in eigen land...

Download het volledige artikel in PDF.

Airco Sinclair nu ook beschikbaar via het Exellent Electro netwerk van zelfstandige vakmensen.

Persbericht - 01/08/2019

Airco Sinclair nu ook beschikbaar via het Exellent Electro

HERENTALS – Het Brugse bedrijf Exellent, een netwerk van meer dan 400 zelfstandige elektrowinkels in België, voegt Airco Sinclair toe aan hun aanbod. Het assortiment mobiele airco’s zal in de winkels en via de verschillende Exellent-webplatformen verkrijgbaar zijn.

De samenwerking tussen Exellent en Sinclair brengt de Sinclair-producten, die tot dusver enkel via het professionele groothandelskanaal beschikbaar waren, meteen nog dichter bij de consument. Voortaan kunnen zij de mobiele airconditioning-toestellen van Sinclair in de Exellent-winkelpunten bezichtigen, advies ontvangen en onmiddellijk meenemen.

“Deze samenwerking is een win-win voor beide partijen”, zegt Sam Laureys, Sales Manager Sinclair Benelux. “Exellent is gekend door hun uitgebreide netwerk van vakmensen die dicht bij de klant staan en voor hun zorgvuldig gekozen productassortiment, waarbij kwaliteit op nummer één staat. Airco Sinclair past volledig in dit plaatje en volgt dezelfde filosofie. Door Sinclair-producten aan te bieden, krijgt Exellent een gamma unieke producten ter beschikking. Dit is een volgende stap om dit prachtige Britse merk ook in België op de kaart te zetten”, aldus Sam Laureys.

Over Sinclair

De producten van Sinclair staan bekend om hun elegant design, hoogwaardige kwaliteit en comfort met een maximale bescherming van het milieu. Het merk is reeds 20 jaar actief in de HVAC-wereld en wordt in meer dan 25 landen verdeeld. Airco Sinclair is sinds 2019 verkrijgbaar in België.

Over Exellent

Exellent is het grootste netwerk van zelfstandige vakmannen in België. Het team telt meer dan 400 professionals die de consument scherpe prijzen garandeert met de persoonlijke service van een vakman. Naast de shops en de distributiecentra beschikt Exellent ook over een eigen hersteldienst en een uitgebreid online-aanbod.

Wenst u meer info?

Contactpersoon:
Tim Mombaerts, AFM Refrigeration
Tel: 034 582 958
E-mail: comfort@airco-sinclair.be
Web: www.airco-sinclair.be
Adres: Blauwesteenstraat 83/3, 2550 Kontich

Download het persbericht in PDF.

AFM Refrigeration haalt Belgisch dealership Sinclair Airco binnen

Persbericht - 20/03/2019

AFM Refrigeration, een onderdeel van DRU International, verkreeg zopas de rechten voor de exclusieve distributie van Sinclair in België. Sinclair is een Brits merk, dat staat voor hoogwaardige airco’s, warmtepompen en koudwatermachines. AFM Refrigeration opereert vanuit vestigingen in Kontich en Herentals.

“AFM Refrigeration is onze groothandel in koeltechnische materialen” zegt CEO Sven Danneels van het in Grobbendonk gevestigde DRU International. “AFM Refrigeration is in Vlaanderen een zeer bekende speler als het gaat over koeltechnisch materiaal en airco toebehoren. Wij zijn zowel actief voor residentiële projecten als voor kantoren, bedrijfsgebouwen en horeca. We bedienen die markt via onze klanten koeltechniekers en installateurs vanuit vestigingen in Herentals en Kontich.”

Mogelijkheden

Met de toewijzing van het exclusieve dealership voor de producten van Sinclair, maakt AFM Refrigeration een grote sprong vooruit. “Wij zijn nu al bekend als verdeler van onderdelen en toestellen van veel grote merken”, verduidelijkt Jimmy Hendrickx, commercieel verantwoordelijke AFM. “Ik denk bijvoorbeeld aan een merk zoals LG dat al lang tot ons aanbod behoort. Met Sinclair groeien onze mogelijkheden qua aanbod voor onze klanten opnieuw aanzienlijk en nemen we ook een landelijke functie op.”

5 jobs

Het dealership brengt een extra tewerkstelling van 5 personen met zich mee. AFM Refrigeration zoekt hiervoor magazijniers, verkopers met ervaring in HVAC en interne sales ondersteuning om de groei van Sinclair in België mee vorm te geven.

25 landen

Sinclair Corporation Ltd is een internationaal gerenommeerd merk dat toestellen en onderdelen produceert voor airconditioning, warmtepompen en koudwatermachines (chillers). “Sinclair heeft als uniek kenmerk dat het een zo hoog mogelijk comfort voor woningen, kantoren en scholen combineert met een maximale bescherming van het milieu”, verduidelijkt de CEO. “Sinclair wordt al in meer dan 25 landen verdeeld en geniet er bij professionele koeltechniekers een uitstekende reputatie.”

Sterke groei

Sinclair wil nu ook op de Belgische markt doorbreken en rekent daarvoor op het netwerk en de expertise van AFM Refrigeration. Die stap kadert in de opmerkelijke groei van het Britse merk, dat reeds 20 jaar actief is in de HVAC wereld en een productiesite heeft in Tsjechië. “Sinclair combineert een elegant design met hoog kwalitatieve toestellen en verkoopt tegen aantrekkelijke prijzen”, vat Jimmy Hendrickx de sterktes samen. “Sinclair zorgt met een sterk doorgedreven productontwikkeling, het gebruik van de nieuwste productiemethoden en een uitstekende dienst na verkoop voor een hoge kwaliteit en zekerheid waardoor er 5 jaar garantie kan worden gegeven. Consumenten en installateurs weten dit te waarderen en al deze factoren samen verklaren dan ook de snelle groei van het merk. Ik ben trots dat deze grote internationale speler ons uitkiest om die sterke resultaten ook in ons land neer te zetten.”

Wenst u meer info?

Contactpersoon:
Jimmy Hendrickx, AFM Refrigeration
Tel: 034 582 958
E-mail: comfort@airco-sinclair.be
Web: www.airco-sinclair.be
Adres: Blauwesteenstraat 83/3, 2550 Kontich
Jimmy Hendrickx, AFM Refrigeration

Download het persbericht in PDF.