Airconditioning koelt, verwarmt en zuivert de lucht in verschillende type kamers. De leefruimte, het kantoor, de slaapkamer, maar ook in de wachtruimte bij de dokter en in de cafetaria op het werk. Afhankelijk van de ruimte en uw persoonlijke noden kunnen gezondheidsfilters een wereld van verschil maken.

Sinclair gezonde luchtkwaliteit

Sinclair gezonde luchtkwaliteit Youtube filmpje

Onze gezondheidsfilters

 • LTC CATALYST FILTER

  Een mechanische filter houdt aerosolen en deeltjes tegen, zuivert de binnenlucht op kamertemperatuur en conditioneert, katalyseert en ontbindt tot 80% van de ammoniak, het waterstofsulfide en het aldehyde. Deze filter werkt constant en kan langdurig zonder regeneratie worden gebruikt. De filter kan gewassen worden met water en werkt daarna weer even goed als eerst. Geschikt voor alle wandgemonteerde aircotypes.

  CATECHIN FILTER

  SAF-OPWC

  Catechine, een extract uit groene thee, wordt om zijn oxiderende en steriliserende werking aan de filters toegevoegd. Actieve enzymen vormen een benzeenkern die geurtjes en schadelijke substanties in de lucht absorbeert. Catechinefilters vangen stofdeeltjes efficiënt op en steriliseren ze. Ze zijn antibacterieel en neutraliseren meer dan 95% van de bacteriën (bv. Staphylococcus aureus).

  ANTIMIJTFILTER

  SAF-OPWA

  Dit type filter verwijdert snel meer dan 90% van de mijten. Een antimijtfilter is bijzonder aangewezen voor mensen met allergieën en astma.

  ZILVERIONENFILTER

  SAF-OPWS

  De zilverionenfilter is een gloednieuw, krachtig sterilisatieproduct. Zilverionen zijn geur- en kleurloos en veroorzaken geen nevenwerkingen zoals irritatie, vervuiling of vluchtigheid. Na de sterilisatie recycleren de ionen zichzelf, zodat ze een lange levensduur hebben en de groei van bacteriën efficiënt blijven tegengaan. De filter is milieuvriendelijk en veilig. Hij is uiterst efficiënt en neutraliseert meer dan 99% van de bacteriën. Zilverionen trekken bacteriën en micro-organismen aan, dringen door hun celmembraan en beletten de splitsing van de bacteriën. Ze verstoren de DNA-structuur van bacteriën en micro-organismen, zodat die zich niet kunnen reproduceren.

 • Fotokatalytische filter

  SAF-OPWP

  Een fotokatalytische filter bestrijdt geurtjes en ziektekiemen met ultraviolet licht, zuivert de lucht efficiënt en houdt ze fris. Het TiO2 (titaandioxide) in de filter heeft een krachtige fotokatalytische werking en is bovendien milieuvriendelijk. De filter verwijdert meer dan 90% azijnzuur, formaldehyde en ammoniak en meer dan 70% van de hernieuwbare vervuilende stoffen uit de lucht.

  Biologische anti-bacterie filter

  SAF-OPWB

  Deze filter is gemaakt van een materiaal met uitstekende steriliserende en stofvangende eigenschappen. Wanneer lucht door de filter stroomt, houdt het biologische, bacteriedodende filteroppervlak stof en bacteriën vast.
  Het bio-bactericide oppervlak verstoort het metabolisme van de microben en beperkt hun groei. Meer dan 95% Escherichia coli en Staphylococcus aureus wordt tegen- gehouden.

  ACTIEVE HOUTSKOOLFILTER

  SAF-OPWA

  Actieve houtskool is een uitstekend absorbeermiddel met een dubbele opslorpende werking: fysisch en chemisch, zowel uit de lucht als uit vloeistoffen. Absorbeert snel schadelijke gassen zoals benzeen, formaldehyde en ammoniak.

  KOUDEKATALYSATORFILTER

  SAF-OPWK

  Deze filter is gemaakt van polyurethaan (PU), een vezel met meervoudige katalyse. De filter vangt formaldehyde, andere vluchtige organische stoffen (VOS) en schadelijke gassen en geurtjes op en verwijdert ze uit de lucht.
  De filter met koude katalysator kan in 2,5 uur tot 92,9% formaldehyde elimineren.